Villa Huesgen

Villa Huesgen 

"Sommige van ’s werelds mooiste Rieslings komen uit een van ‘s werelds mooiste wijngebieden, de Duitse Moezel-vallei. Bochtig en prachtig, met steile hellingen van leisteen. Al negen generaties is daar de familie Huesgen actief, vanuit Traben-Trarbach. De huidige directeur, Adolph Huesgen  opereert net als zijn vader en grootvader uit een jugendstil villa. Vandaar de bedrijfsnaam Villa Huesgen. Voor zijn beste wijnen gebruikt Adolph druiven van gemiddelde veertig jaar oude rieslingstokken uit zowel Traben-Trarbach als Enkirch, waar de familie in totaal 5,5 hectare bezit. 

Een machtig mooie Mosel is de Villa Huesgen Schiefer Riesling Trocken 2017: elegant, levendig, rassig en zuiver, met fris fruit van witte en citrusvruchten.   

Ook van de Riesling By the Glass 2017 is top ! vanwege zijn slanke, verkwikkende, heel licht kruidige, ook fruit biedende smaak. Ideaal als aperitief.  

Flasche VH ByTheGlass 1

Villa Huesgen Riesling By The Glass 2017

Zuivere aanzet met een opvallend verkwikkend en mondschonend effect.                                                               

Deze cuvée By the Glass van de Huesgens lijkt ieder jaar iets minder mollig en juist steeds wat droger te worden. Het restzoet is nu echt miniem en biedt exact de juiste tegenpool tegen de kwieke wijnzuren; heel knappe balans. De lengte is voorbeeldig; mede dankzij de rinse zuren houdt deze opvallend lang aan.                                            

ook verkrijgbaar in Magnum  

Technische Fiche Villa Huesgen Schiefer Riesling 2017

Schiefer Riesling dry is de landgoedwijn van Villa Huesgen. Hij wordt geproduceerd op de hellingen van Trabener Würzgarten in Traben-Trarbach. Een frisse, sappige Riesling met heldere en complexe smaken die doen denken aan groene appels, citrusfruit en een lichte toon van kruiden. De licht stimulerende mineraliteit en uitgebalanceerde zuurgraad kenmerken deze top terroirwijn.

Technische Fiche
Flasche VH Alte Reben

Villa Huesgen Alte Reben 2016

De Riesling-druiven van deze premium wijn groeien in de historische wijngaard Enkircher Steffensberg die vroeger tot de familie Huesgen behoorde. Alte Reben is met de hand geselecteerd uit 100 jaar oude wijnstokken en brengt een zeer kleine, maar geconcentreerde opbrengst. De smaak is zeer intens en heeft fantastische aroma's. De afdronk is lang en levendig. Een wijn met een zeer goed bewaarpotentieel.

Technische Fiche


Villa Huesgen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x