'Echappée Gourmande Wine'

Domaine de l’Arjolle is een van de meest populaire wijnhuizen van Frankrijk. Vanaf de oprichting van het wijnhuis staan kwaliteit, diversiteit en de drinkbaarheid van de wijnen hoog in het vaandel.
De wijnen van dit wijnhuis vallen onder het Côtes de Thongue gebied, waar zich een grote diversiteit aan terroir bevindt. Hierdoor kunnen zij veel verschillende druivenrassen telen. Zo staan cabernet sauvignon en grenache op vrij zware grond (klei en kiezel), terwijl syrah het beter doet op mergel en kalk. Voor de witte druivenrassen zoals sauvignon blanc, chardonnay, muscat en viognier, zijn de vruchtbare hellingen met zanderige mergelbodems ideaal. Merlot en cabernet franc tot slot voelen zich thuis op alluviale gronden (afzettingen van rivierslib), die het water goed vasthouden.

 • Echappée Gourmande Chardonnay   Diep citroengele kleur. Intense neus van gele appel, peer, citroen en gegrilde amandelen. Ruime aanzet, fris en mineraal. De aroma's volgen de logica van het parfum. Ruim en vet, goede afdronk.
 • Echappée Gourmande Rosé 60 % Syrah, 40 % Grenache
  Lichte fruitige rosé, sappig en frisdroog
  De geur zet zich voort in de smaak, sappig en frisdroog van smaak.
 • Echappée Gourmande Rouge blend van Merlot, Cabernet Sauvignon
  De Zuidwestelijke oriëntatie van de wijngaard is bijzonder gunstig. De wijnen zijn aromatisch, neigen naar het rode fruit en bloesems.
  De geur komt terug in de smaak, een mooie spanning in de wijn, licht zilt met een verfrissende afdronk, met een vleugje eucalyptus in de finale
  Heldere violet rode kleur. Jonge neus, licht getoast, rood fruit, hooi en een hint kruidig. Rijke mond, rijpe zijdezachte tannine. Aroma's van kers, aardbei en cassis.
50 € voor 6 flessen

8.45 €/ fles

'Echappée Gourmande Wine'

Meer items

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x