Kloovenburg The Gatekeepers

Swartland is op dit moment één van de 'Rising star' gebieden in Zuid-Afrika.  Veel Rhône-druiven groeien erg lekker in het warmere klimaat. 

          "The Gatekeeper White"

78% Chenin Blanc, 13% Grenache Blanc, 3% Rousanne, 6% Verdelho , inox.

Geuren van gele perzik, citrusvruchten, bloemen en een vleugje kruidigheid in de neus

Zacht, breed en fris, multi-inzetbaar en origineel.

Kan als apero en vele gerechtjes zoals mossels, kip, pasta's en vis.


                 "The Gatekeeper Red"

68% Shiraz , 32% Grenache, inox.

Kloovenburg maakt er een zeer sympathieke Shiraz in combi met Grenache. 

Letterlijk ook een Rhône look-a-like!

Aroma's van rode bessen en specerijen springen uit de neus en leiden naar een rustieke wijn, met een mix van rood en zwart fruit met een stevige ruggengraat en prachtig fruitig op de afdronk.

Medium-body, gestructureerd, fruit en kruidigheid.

Drink deze wijn in de zomer bij een lekkere barbecue en in de winter bij een mooi braadstuk!




Zuid-Afrika, Riebeek Kasteel; KLOOVENBURG WINE & OLIVE ESTATE in de prachtige wijnvallei van Riebeek gaat een nieuwe fase in in zijn lange en indrukwekkende geschiedenis met een aantal gedurfde nieuwe ontwikkelingen aan de gang, nu met een recent aangestelde wijnmaker naast eigenaar Pieter du Toit aan het roer. Jolandie Fouché kwam in 2015 bij Kloovenburg.

“Jolandie groeide op in het Swartland”, zegt Du Toit, Kloovenburgs keldermeester en wijnbouwer. "Dit geeft haar een goed begrip van de cultuur en het klimaat dat we in onze wijnen willen weerspiegelen."

Fouché studeerde af aan het Elsenburg Instituut voor Landbouwopleiding en voltooide haar B.Agric Cellar Management-diploma en diploma in keldertechnologie. Ze deed internationale ervaring op bij wijngaarden in Zuid-Australië en Californië, evenals bij wijnboerderijen in Stellenbosch en Tulbagh als assistent-wijnmaker voordat ze de functie van wijnmaker op het landgoed Riebeek-Kasteel opnam.

Fouché is verantwoordelijk voor de productie van het wijnassortiment van Kloovenburg; De aantrekkingskracht van Kloovenburg ligt voor haar in de geschiedenis van de boerderij, de mensen en het unieke terroir van de streek. "Ik hou ook van de richting die Kloovenburg is ingeslagen wat betreft de nieuwe cultivars die zijn geplant en nieuwe wijnstijlen worden gemaakt", zegt ze. "Wij geloven dat de wijn wordt gemaakt in de wijngaard, daarom concentreren we ons op terroirexpressie in elke wijn, met minimale tussenkomst in de kelder om wijnen te produceren die complex zijn


Kloovenburg The Gatekeepers

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x