Jacques Mouton Madeleine Chardonnay NIEUW PROMO

Jacques Mouton "Madeleine" Chardonnay PROMO 12.50 €

 Chardonnay uit Franschoek in Zuid-Afrika.

De wijnen zijn gevinifieerd door de La Couronne Winery. Jacques Mouton was één van de eerste Franse Hugenoten , die met het schip de ”Donkervliet” in juli 1699 toekwamen in de Kaap.

Jacques Mouton richtte een landgoed op aan de voet van de Olifants Rivier Mountains en noemde het “Steenwerck”, naar zijn geboorteplaats in het noorden van Frankrijk.

Jacques had niet minder dan 10 kinderen: 3 zonen en 7 dochters. Hij stierf in 1731 en werd begraven op het kerkhof van La Terra de Luc in Franschoek, net zoals vele Hugenoten.

De cuvée Madeleine van Jacques Mouton, een zachtaardige blockbuster.

De cuvée “Madeleine” is genoemd naar één van de dochters van Jacques Mouton, die samen met haar vader voet aan wal zette in wat nu Zuid-Afrika is. De wijn gist en rijpt op vaten van Franse eik. Hij valt op door zijn diepgele kleur met bijna gouden reflecties. De neus is rijk en boterig met een vleugje champignon.

De smaak is ongegeneerd breed en boterig met al de wulpse weelde waartoe Chardonnay in staat is.

Krachtig en met veel extract. Tegelijk is er nog genoeg gedoseerde aciditeit in ons glas aanwezig om het evenwicht te bewaken.  Kies bijvoorbeeld voor gerookte vis, gerechten met kreeft of andere smaakrijke

bereidingen die opgewassen zijn tegen de kamerbrede smaak van deze wijn.                                                                                                                                    


Jacques Mouton Madeleine Chardonnay NIEUW PROMO

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x