Jacques Mouton, Franschoek

De wijnen zijn gevinifieerd door de La Couronne Winery. Jacques Mouton was één van de eerste Franse Hugenoten , die met het schip de ”Donkervliet” in juli 1699 toekwamen in de Kaap.


  • Jacques Mouton Chardonnay "Madeleine"   

Deze Chardonnay is genoemd naar de dochter van Jacques Mouton, Madeleine Mouton, die in 1699 met Jacques naar de Kaap reisde.

De wijn wordt gefermenteerd en gerijpt in geselecteerde Franse eiken vaten om een uitstekende integratie van fruit en eik te garanderen. 

Een fris en vol, maar elegant mondgevoel met een aanhoudende nasmaak van amandelen en vanille, met Citrus en een vleugje perzik op de neus.  12.95 €

  • Jacques Mouton Special Reserve N°1 "Antoinette"

De Special Reserve No.1 is een red blend gebaseerd 

op de Bordeaux-variëteiten, met Malbec als kern, en is vernoemd naar Jacques Moutons dochter Antoinette.

Een volle blend met aroma's van cassis, violet, rijpe pruimen en zwarte olijven. Een complexe, maar prachtig uitgebalanceerde smaak die een lange afdronk achterlaat met hints van pure chocolade en truffel.  12.95 €

                                                                                                                                                   

Jacques Mouton richtte een landgoed op aan de voet van de Olifants Rivier Mountains en noemde het “Steenwerck”, naar zijn geboorteplaats in het noorden van Frankrijk.

Jacques had niet minder dan 10 kinderen: 3 zonen en 7 dochters. Hij stierf in 1731 en werd begraven op het kerkhof van La Terra de Luc in Franschoek, net zoals vele Hugenoten.


                                                                                                                              


Jacques Mouton, Franschoek

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x