THISTLE & WEED

THISTLE & WEED

Wijnmaakster Stephanie Wiid en viticulturist Etienne Terblanche zijn in 2015 een joint venture gestart om op ambachtelijke wijze wijn te produceren. De naam Thistle and Weed is geinspireerd op het onkruid wat groeit op de verschillende wijngaarden.Thistle and Weed heeft haar focus en passie met name voor de Chenin Blanc druif.De wijngaard voor deze wijn DUWWELTJIE 18.5 €
bestaat uit 65 jaar oude bushvines. & Weed hanteert minimale interventie bij de productie van hun wijnen; de druiven werden niet ontsteeld of geperst, enkel het free run juice van de druiven werd gebruikt. Natuurlijke gisten zorgden voor de fermentatie en de wijn werd 10 maanden op Franse eiken vaten gerijpt. De eerste maand hanteerde men batonnage om de Chenin Blanc een rond, vol karakter geven. Uiteindelijk werd de wijn ongefitlerd gebotteled.

Een andere passie van dit dynamische duo ligt bij Portugese druivenvariaties wat heeft geleid tot de introductie van een Tempranillo, Alicante en Bouschet blend NASTERGAL 19.5 €                     en een biodynamische Cabernet Franc KNAPSEKEREL  19.5 €. 

De benadering van Thistle & Weed tot het wijn maken is zo min mogelijk interventie in de kelder en de wijn zoveel mogelijk haar eigen gang laten gaan tijdens fermentatie en botteling om daarmee de terroir optimaal tot uiting te laten komen in het glas.

DUWWELTJIE, NASTERGAL en KNAPSEKEREL

3 flessen in geschenkdoos 57 €

een uniek origineel geschenk.

THISTLE & WEED

Meer items

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x